Badminton

Maja Capuder

Kontakt: + 385 (0) 91 521 0334

Naša vesela trenerica Maja, bivša igračica i dugogodišnja trenerica pršti pozitivnom energijom koju, uz veliko znanje rado prenosi na druge! Pridruži se treninzima badmintona na zapadu Grada, dobro se zabavi, oznoji i nauči kako majstorski upravljati reketom!

Termini: utorak i četvrtak, 9-10

Lokacija: Klanječka 37A, badminton klub Purger (u sklopu tenis kluba Concordia)

ZAŠTO BADMINTON?

Badminton u rekreativnom obliku pomaže kod kontrole ravnoteže, okretnosti i koordinacije oko-ruka. Nedavna istraživanja su pokazala da iako profesionalni sportaši imaju veću preciznost udarca, rekreativni badmintonaši se gotovo u potpunosti mogu mjeriti s njima u smislu koordinacijskih i ravnotežnih mogućnosti.

Dobro izvedeni badmintonski udarci i specifični pokreti pomažu u razvoju i aktivnosti mišića ramenog pojasa, čak i u slučajevima nekih blažih sindroma/ozljeda ramenog pojasa.

Istraživanja pokazuju da je već nakon 8 tjedana rekreativnog treninga badmintona, kod inače neaktivnih ljudi, moguće uočiti značajno poboljšanje osnovnih zdravstvenih pokazatelja kao što su smanjenje krvnog tlaka, smireniji puls u stanju mirovanja te otkucaja srca prilikom fizičke aktivnosti.

I konačno; u više istraživanja o odabiru najboljih sportova za starije stanovništvo badminton je uvijek naveden u top 10 sportova.